Фенербахче запази първото си място в група А на Лига Европа, след като спечели гостуването си на Фейенорд с 1:0 и завършва на върха с 13 точки. Холандците щяха да се класират при успех с два гола, но вместо това загубиха отново и отпадат, оставайки на трето място със 7 точки. 

Като цяло гостите бяха по-добри и заслужено победиха. В 11-ата минута Муса Соу не успя да вкара при една добра ситуация, но в 27-ата се реваншира и даде аванс на Фенерите и то отново след впечатляващо изпълнение. 

След като по-рано в турнира отбеляза срещу Манчестър Юнайтед с ножичен удар, сега направи същото и на „Де Кайп“, реализирайки с акробатичен изстрел над главата, като наказа грешка на Карсдорп, който върна лошо назад. Това се случи в 22-ата минута. 

Турците имаха предимство до почивката, но секунди преди нея домакините бяха на сантиметри от изравнителен гол, след като отличен удар на Вилена срещна гредата. 

След  паузата холандците станаха по-активни, но трудно създаваха чисти ситуации. При едно положение Дирк Каут стреля встрани в глава. Направените смени също не дадоха резултат, а гостите пропуснаха да решат окончателно мача, когато при пробив на Соу Калдъръм не успя да засече пред вратата. Така или иначе обаче успехът бе за тима от Истанбул.