Монако постигна 16-ата си поредна победа във Френската Лига 1, след като размаза Марсилия с 6:1 в мач от 4-ия кръг. 

Шампионите не оставиха никакви шансове на съперника си и настигнаха ПСЖ на върха в класирането, като и двата тима са с пълен актив от по 12 точки. 

Килиан Мбапе бе в групата, но не се появи на терена, а бе освиркан от феновете преди сблъсъка, след като преди двубоя стана ясно, че най-вероятно ще премине в ПСЖ под наем и вероятно купен през следващото лято за 180 милиона евро. 

На „Стад Луи ІІ” Монакo поведе още след 69 секунди игра, когато когато Камил Глик засече центриране на Тома Лемар и вкара с удар от въздуха. 

Гостите играеха с петима в отбрана, но това изобщо не им помогна. Диакаби удари греда, а в 20-ата минута Фалкао удвои от дузпа. 

Пак колумбиецът реализира за 3:0 с глава и вече има 7 гола от началото на сезона, а в 45-ата минута се разписа и Адама Диакаби, за да направи катастрофата на съперника пълна. 

След почивката Марсилия се подобри, но Монако пак удари, когато в 68-ата минута Сидибе вкара с глава, след като удар на Глик срещна гредата. 

Реми Кабеля успя да отбележи почетното попадение за гостите, но Фабиньо вкара още една дузпа, за да оформи крайния резултат. Така Монако вече в 24 поредни мач е без загуба в шампионата.