Кристиано Роналдо може и да пропусна последните мачове на Реал Мадрид поради наказание, но пък това изобщо не му се е отразило и суперзвездата се отчете с хеттрик за победата на Португалия над Фарьорските острови с 5:1 в мач от група Б на европейските квалификации. 

Особено впечатляващо бе първото попадение на носителя на Златната топка, което падна още в 3-ата минута. Тогава Бернардо Силва стигна до аутлинията и центрира, а Роналдо бе на ъгъла на вратарското поле и с ефектна странична ножица засече от въздуха, за да открие. 

Пак той удвои в средата на първото полувреме от дузпа, но пък Балдвинсон върна интригата с удар от воле и при този резултат дойде и паузата. 

Иберийците разбира се не допуснаха изненада, като в 58-ата минута Роналдо намери Уилиам Карвальо, който направи 3:1. В 65-ата минута дойде и хеттрикът на Кристиано, когато вкара на празна врата и така вече има 78 попадения в 144 двубоя с националната фланелка. 

Нелсон Оливейра оформи крайния резултат в 84-ата минута, с което Португалия подобри актива си до 18 точки и продължава да изостава с 3 от лидера Швейцария, който в своя мач спечели с 3:0 срещу Андора у дома. 

В неделя Португалия гостува на Унгария, който победи с 3:1 Латвия, но е едва с 10 точки и без шансове за някое от първите две места в групата. Швейцарците пък ще пътуват до Рига за сблъсък с латвийците.