Една от големите надежди на Ливърпул Бенджамин Уудбърн вкара феноменален гол за победата на Уелс с 1:0 над Австрия. Младокът се разписа със зверски шут в 74-та минута, 

Успехът беше изключително ценен за “драконите” и с него те се изкачиха на трето място в Група D с 11 точки. Австрийците са с 8. Лидер е Сърбия с 15, а Ирландия с 13. 

Двата отбора изиграха добър мач на “Кардиф Сити”, като имаха доста шансове. Головете обаче бяха кът и в крайна сметка само един реши развоя на мача. В 33-та минута Марко Арнаутович можеше да даде аванс на австрийците, но ударът му мина на сантиметри от гредата. В края на първата част и Забицер пробва късмета си, но отново нямаше късмет. 

След почивката и домакините започнаха да създават по-големи опасности, като в 52-та минута Аарън Рамзи шутира силно, но топката беше блокирана. Малко след това изстрел на Гарет Бейл бе спасен от стража на гостите. 

Развръзката дойде в 74-та минута. Защитниците на австрийците действаха нескопосано в наказателното си поле и не успяха да изчистят добре топката. Тя попадна в краката на резервата Бенджамин Уудбърн. Младокът напредна и с мощен удар от границата на наказателното поле отчая Линдер - 1:0 за Уелс.

Уелс - Австрия 1:0 

1:0 Бенджамин Уудбърн 74'

Уелс: Хенеси, Гънтър, Уилямс, Честър, Ричърдс (46 - Кинг), Рамзи, Едуардс, Дейвис, Бейл, Лоурънс (69 - Уудбърн), Воукс (69 - Робсън-Кану)

Австрия: Линдер, Хинтерегер, Прьодл (27 - Дансо), Драгович, Лайнер, Илзанкер, Алаба, Баумгартлингер, Арнаутович, Забицер (78 - Грегорич), Харник (81 - Янко)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5CRMU9qYgCI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>