Франция направи чутовен гаф по пътя за Мондиал 2018 и си усложни живота за последните мачове от световните квалификации! "Петлите" завършиха у дома 0:0 с абсолютния аутсайдер в нашата група Люлсембург.

През целия мач Франция, с най-големите си звезди в състава, имаше владеене на топката над 70%, но гостите се бранеха храбро и в крайна сметка удържаха звездния отбор на Дидие Дешан.

В герой за Люксембург се превърна вратарят Жонатан Жобе, който със страхотни намеси отчая съперника. Големи пропуски за "петлите" направиха Антоан Гризман и Килиан Мбапе, а Оливие Жиру разочарова със слаба игра в нападение.

С неочакваното равенство Франция остава на върха в група "А" със 17 точки , но само на една от втория Швеция и четири от третия Холандия. България се нарежда на четвъртото място с 12 точки.

В последните два мача през октомври "петлите" имат гостуване на "Васил Левски" в София и домакинство на Беларус, за да си осигурят директна квота за световното първенство в Русия.  


Очаквано Франция бе пълен господар на терена през целия мач, но никой не подозираш каква съпротива ще окаже тоталният аутсайдер на стадион "Мусипал" в Тулуза. В 13-ата минута Антоан Гризман профука първия шанс за "петлите", след като от добра позиция стреля над вратата.

Секунди по-късно Гризман можеше да разпечата противниковата врата, но добавката му бе спасен от стража на Люксембург Жобе. Малко след това Килиан Мбапе също обстрелва вратата на съперника и пак Жобе с отлична намеса опази мрежата си.

В средата на полувремето гостите показаха зъби и Да Мота от границата наказателното поле шутира опасно, но противников защитник блокира удара. Последва нов сериозен натиск на домакините и в 37-ата минута дойде ред на Пол Погба да се изяви в нападение - далечният му шут обаче също бе отразен от Жобе.  

След почивката нещата на терена не се промениха. Франция продължи да доминира и да пропилява шансовете си за гол. В 64-ата минута Джибрил Сидибе с глава бе на косъм да открие резултата и пак вратарят Жобе спаси. В 78-ата минута Пол Погба отново се провали пред гола, след като от десетина метра нацели напречната греда.

При следващата атака гостите можеха да направи сензацията, но след чудесен пробив Жерсон Родригес удари десния страничен стълб. В крайна сметка смелчагите от Люксембург устискаха равенството и взеха историческо равенство като гост голямата футболна сила Франция.

Франция - Люксембург 0:0

Франция: Лорис, Сидибе, Кошчелни, Юмтити, Курзава, Мбапе (59 - Коман), Погба, Канте, Лемар, Гризман (81 - Фекир), Жиру (59 - Лаказет)

Люксембург: Жобе, Янс, Малге, Филипс, Яниш, Ол. Тил, Мартинс, Скендерович, В. Тил (59 - Родригес), Да Мота (59 - Синани), Турпел (87 - Холтер)