Хърватия извъртя 0:0 с Гърция в среща-реванш от баражите и с общ резултат от двата мача 4:1 се класира за финалите на Мондиал 2018.

Така момчетата на Златко Далич отново ще са сред най-добрите в света, докато гърците ще гледат мачовете в Русия по телевизията.

Срещата в Пирея не предложи качествен футбол, опасните положения бяха рядкост, което бе и причина за нулевото равенство.

Това естествено бе печеливша стратегия за гостите, които бяха взели комфортен аванс от първата среща и така Хърватия заслужено е на Мондиал 2018.


Гърция започна лудо мача и натисна свирепо гостите пред наказателното им поле, но елините така и не стигнаха до чисто голово положение.

Постепенно хърватите живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 18-ата минута все пак Гърция можеше да вкара, но страхотен удар на Папастатопулос профуча до гредата.

Това положение стресна гостите и те на свой ред атакуваха вратата на домакините. Така се стигна до 29-ата минута, когато Перишич изпусна. В края на полувремето отново Хърватия можеше да вкара, но този път Перишич нацели гредата. 

През второто полувреме темпото на игра леко падна, като действията се развиваха основно в средата на терена, без сериозни голови възможностри пред една от двете врати.

Така в крайна сметка срещата завърши без голове и Хърватия е на финалите на Мондиал 2018.

Гърция - Хърватия 0:0 

Гърция: Карнезис, Манолас, Циолис, Христополупулос, Дзека, Митроглу, Бакасетас, Торосидис, Ретсос, Тахтсидис, Папастатопулос

Хърватия: Субашич, Връсалко, Ловрен, Вида, Стринич, Брозович, Ракитич, Модрич, Перишич, Манджукич, Калинич.