Проблемите пред Португалия сякаш нямат край, след като  звездата на тима Кристиано Роналдо напусна преждевременно днешната тренировка на тима и по-нататъшното му участие в първенството е под въпрос.

Роналдо си тръгна един час преди края на заниманията, тъй като отново почувства болка в коляното си. Наложи се той да сложи торбичка с лед върху него.

Носителят на Златната топка има тендинит в коляното си още от края на сезона. Това повлия на представянето му в Шампионската Лига, а в първия мач от Мондиала срещу Германия той очевидно не се чувстваше много комфортно.

Преди мача самият Роналдо заяви, че е готов "на 100 процента, но обикновено е на 110 процента", с което намекна, че не е напълно възстановен.

Според някои репортажи пък португалски лекар е предупредил, че ако продължи да играе невъзстановен, кариерата на Роналдо е под риск. Впоследствие въпросният лекар - Хосе Карлос Норохя отрече пред вестник О Жого да е правил такива изказвания.

Ако Роналдо наистина отпадне от състава това ще е пореден удар срещу надеждите на Португалия за добро представяне на Мондиала. При катастрофалната загуба с 0:4 от Германия Пепе получи червен картон и ще е наказан за следващата среща, а пък след срещата се оказа, че Фабио Коентрао е получил сериозна контузия и отпада до края на първенството.