Джереми Морин вкара гол и подаде на Патрик Шарп за победния при успеха на Чикаго с 4:2 над Сейнт Луис в среща от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НБА). Това е трета поредна победа за шампионите, които този път надвиха лидера в Западната конференция.

Чикаго стигна до победата без контузените си звезди Джонатан Тейвс и Патрик Кейн, като в тяхната роля сред голмайсторите влязоха още Маркус Крюгер и Бен Смит.

Джейдън Шварц и Владимир Соботка се разписаха за отбора на Сейнт Луис, който загуби за втори пореден път в редовния сезон на НХЛ и остана на две точки зад Бостън в битката на конференциите за домакинско предимство.

Кори Крофърд спаси 21 шайби на вратата на Чикаго, докато Брайън Елиът отрази 31 удара за Сейнт Луис. Юси Йокинен преодоля Семьон Варламов при дузпите за победа на Питсбърг с 3:2 над Колорадо в друга среща от неделната програма на НХЛ.

Марк-Андре Флюри, който отрази 39 удара в мача, спаси опита за изравняване от страна на Габриел Ландеског, с което Пингвините прекъснаха серия от шест поредни победи на Лавините, съобщава БТА.

Тейлър Хол вкара гол и подаде за други два, а Едмънтън победи с 4:2 лидера в Тихоокеанската дивизия Анахайм. Давид Перон, Джордан Ебърли и Джъстин Шулц също се разписа за победителите, които вече имат два поредни успеха.