Ню Йорк Рейнджърс се класира за плейофите в НХЛ. Отборът не игра тази нощ, но спечели мястото си в плейофите, след като Ню Джърси загуби от Калгари с 0:1.

Три мача преди края на редовния сезон Рейнджърс е на второ място в дивизия Метрополитън с 91 точки. Лидер е Питсбърг със 105 точки. Ню Джърси е на пета позиция с 84 точки.

Рейнджърс за последно спечели Купа "Стенли" през 1994-а година. Марк Джордано донесе успеха на Калгари над Ню Джърси. Вратарят Кари Рамо направи 31 спасявания и записа втория си мач без допуснат гол в НХЛ.

Кори Шнайдер отрази 21 удара за тима на Ню Джърси, който е на три точки зад Кълъмбъс за последното място на Изток, даващо право за участие в плейофите, съобщава БТА.

Чарли Койл отбеляза единственото попадение през втората третина за успеха на Минесота над Уинипег с 1:0, а Иля Бризгалов отрази 24 удара и записа четвърти "шътаут" за сезона.

Анахайм победи Ванкувър с 3:0 и сложи край на надеждите на тима за участие в шлейофите. 20-годишният вратар Джон Гибсън направи 18 спасявания при дебюта си в НХЛ и завърши без допуснат гол. Точни за Анахайм бяха Даниел Уиник, Кайл Палмиери и Мат Белески.