Шампанското за втората спечелена Купа Стенли от ЛА Кингс за последните 3 години, ще трябва да почака поне още малко.

Кралете доминираха на леда в „Медисън Скуеър Гардън“, но благодарение на вратаря си Хенрик Лундквист, отразил 40 удара към вратата си, Ню Йорк Рейнджърс победи с 2:1 и намали изостававането си в серията на 1-3 успеха. Мач №5 ще бъде в Калифорния.

Беноа Пуйо откри в първата третина за домакините, а във втората Мартен Сейнт Луис направи 2:0 след добавка и така за 5-и път в серията Рейнджърс поведоха с 2 гола аванс.

Още преди края на втората част обаче капитанът на Кралете Дъстин Браун намали на 1:2 след отлична индивидуална акция и удар от форхенд. След това гостите натиснаха, като в третата третина ударите бяха 15:1 в тяхна полза, но така и не успяха да изравнят.

На два пъти в мача шайбата мина зад гърба на Лундквист, без обаче да премине голлинията. Първо при 1:0 за Ню Йорк, а след това само минута и 11 секунди преди края на двубоя, когато Дерек Степан успя да изчисти.

Така тимът от Голямата ябълка запази шансове да стане 5-ият отбор в историята на НХЛ наваксал изоставане от 0-3 в серия. Тимът е с показатели 11-2 в последните 13 мача, в които е бил заплашен от отпадане, така че със сигурност няма да се предаде без бой.