Отборът на Торонто спечели канадското дерби с Отава с 5:3 като гост в първенството на НХЛ, въпреки че на три пъти се оказваше догонващ в резултата.

Срещата започна много интересно и първото попадение падна още в третата минута. Точен за домакините с четвъртия си гол за сезона беше Майк Хофман, информира БТА.

До края на частта последваха още два гола. Изстрел на Питър Холанд се заби точно под гредата на Робин Ленер за 1:1, но в 19-ата минута на периода Кайл Турис с премерен удар отново изведе "сенаторите" напред.

В третата минута на втората част Торонто отново изравни след самостоятелна акция на Джеймс ван Римсдайк. Равенството 2:2 обаче се запази само 120 секунди, защото столичани вкараха нов гол, този път чрез Марк Стоун при числено превъзходство.

Джош Лейво направи 3:3 малко по-късно, отклонявайки подаване на Тревър Смит. Решителният момент в мача настъпи в средата на втората част. Тогава Отава отново беше с човек повече на леда, но Холанд се пребори със съперник за шайбата, подаде я на Майк Санторели, който не сбърка за 4:3, извеждайки Торонто за пръв път в мача напред в резултата.

В последния период беше оформен и крайният резултат, когато, Дейвид Кларксон отклони изстрел на Морган Райли от синята линия в мрежата на Ленер.

В Калифорния домакините от Анахайм претърпяха неприятна загуба от Ванкувър с 1:2 след дузпи. Асистенцията за гола на гостите, както и единственото попадение при наказателните удари бяха дело на бившия играч на Дъкс Ник Бонино.

Бонино бе част от състава на Анахайм до края на юни този сезон, когато заедно със защитника Лукас Сбиса бяха разменени за Райън Кеслър. Кеслър също се отчете с асистенция за новия си отбор при гола на Сами Ватанен в началото на втората част, но в средата и Александър Бъроус изравни.

До края на редовното време, както и в допълнителните 5 минути нов гол не падна и двата тима трябваше да си бият дузпи. При тях единствено точен беше Бонино, за да донесе успеха на Ванкувър.

В Ню Йорк домакините от Рейнджърс също нямаха поводи за радост, след като допуснаха второ поредно поражение този път от Едмънтън с 1:3.

Гостите откриха чрез Раян Нюджънт-Хопкинс още в първите минути на срещата, но малко по-късно Карл Хагелин изравни за Рейнджърс.

През вторите 20 минути падна само един гол, като Беноа Пуло се разписа срещу бившия си тим с точен изстрел от близка дистанция.

Попадението накара домакините да се активизират, но стражът на канадците Виктор Фаст парира всички последвали удари към вратата си. Крайният резултат беше оформен в заключителните секунди на срещата, когато Теди Пърсел вкара на празна врата.