Отборът на Анахайм спечели с 3:2 срещу Бостън в един от най-очакваните мачове от програмата в НХЛ тази нощ и по този начин излезе начело в Западната конференция.

След безрезултатна първа третина в "Хонда Сентър" гостите първи успяха да намерят противниковата мрежа. Точен за Бостън в 30-ата минута на срещата бе Брад Маршанд. Преднината ба Бруинс обаче се запази съвсем малко, тъй като само 57 секунди по-късно Анахайм изравни чрез Сами Ватанен.

Вторият период също отиваше към равенство, но 22 секунди преди края му Дъкс вкараха нов гол. Изстрел на Кам Фаулър от синята линия бе отклонен от Деван Смит-Пели, шайбата мина между краката на вратаря на Бостън Туука Раск и спря в мрежата му.

В началото на последните 20 минути Мат Белески вкара трети гол за Анахайм. В средата на периода пък Симон Ганье оформи крайното 3:2 с точен удар от близка дистанция.

В най-резултатния мач от снощи Тампа Бей разби като гост Ню Йорк Рейнджърс с 6:3. Това бе трета победа за южняците над същия противник в рамките на последните 15 дни.

Мачът в "Медисън Скуеър Гардън" предложи много емоции и обрати. През първата третина за гостите точни бяха Тайлър Джонсън и Брет Конъли, а между тях за "рейнджърите" вкара Кевин Хейс.

Във вторите 20 минути паднаха нови три попадения. Първите две от тях бяха във вратата на Бен Бишъп за радост на феновете в залата. Йеспер Фаст изравни за 2:2, а Мартин Сейнт Луис направи обрата пълен с гол при числено превъзходство в средата на периода. До края му обаче Тампа Бей изравни на 3:3 чрез Матю Карл.

Последната третина премина под доминацията на гостите. В петата минута Брет Конъли изведе Лайтнингс напред в резултата, а минута след това Тайлър Джонсън също вкара за втори път в мача, с което даде сериозен аванс на тима си.

Домакините не се отказаха да търсят начин за обрат и в последните секунди на двубоя дори извадиха вратаря си Хенрик Лундквист, за да влезе полеви играч на негово място. Това обаче не помогна на Рейнджърс и те допуснаха шести гол във вратата си, който бе дело на Онжей Палат.

Четвъртият пореден успех остави Тампа Бей на върха Атлантическата дивизия с актив от 36 точки от 25 мача. Рейнджърс пък са трети в дивизия Метрополитен с 26 точки.

(БТА)