Акулите от Сан Хосе разгромиха гостуващия лидер в Националната хокейна лига Анахайм с 6:3 в мач от редовния сезон.

Домакините вкараха шест поредни гола, пет от които във втората третина, за да запишат трети пореден успех в надпреварата. Патрик Марло, Джеймс Шепърд и Баркли Гуудроу се отличиха с по гол и асистенция и прекъснаха серията от шест поредни победи на съперника.

21-годишният Седрик Пакет записа първи хеттрик в кариерата си, а Тампа Бей се наложи над гостуващия Детройт с 5:1 и оглави класирането в Източната конференция. Вратарят Бен Бишъп направи 27 спасявания, а Джонатан Друин се отличи с две асистенции.

Детройт прекъсна поредица от шест победи, след като допусна четири безответни попадения, три от които във втората част. Райли Смит и Милан Лучич завършиха с по гол и две асистенции, а Бостън се справи с Ню Йорк Айлендърс с 5:2 като гост.

Джон Таварес завърши с попадение и асистенция за домакините, които останаха на върха в дивизия "Метрополитън". Вицешампионът Ню Йорк Рейнджърс допусна домакинско поражение с 0:1 от Монреал.

Единствения гол в срещата реализира Макс Пасиорети 4:17 минути преди края, а вратарят Кери Прайс отрази всичките 24 удара за третия си "шътаут" за сезона.

Далас вкара три безответни гола в последните 9:09 минути, в това число и два при числено намален състав във финалните 52 секунди, за да си гарантират победата с 6:3 над домакина Отава. Тревър Дейли се отличи с попадение и две асистенции за гостите.