Центърът на Сан Хосе Шаркс Патрик Марло стигна 500 гола в кариерата си в НХЛ, след като тази нощ се разписа при победана над Ванкувър с 4:1. 

37-годишният ветеран се превърна в 45-ият в историята достигнал до тази граница и 18-ият, който го прави с екипа на тима, в който е започнал кариерата си. 

Марло неизменно играе за Акулите през 19-те си сезона в лигата, като сега отбеляза в средата на първата третина намерен от Джо Павелски. 

„Когато постигнеш нещо подобно започваш да си мислиш за всеки, който ти е помогнал. Да бъда част само от една организация е нещо невероятно и съм радостен, че мога да споделя това с момчетата“ заяви Марло, който има 7 гола и 1 асистенция в последните си 5 мача. 

Успехът бе 8-и за предишните 9 мача за Сан Хосе, като калифорнийци са втори в Западната конференция и първи в Тихоокеанската дивизия с 68 точки. В същото време Канъкс имат 52, но запазват шансове за плейофите. 

Останалите резултати: Филаделфия – Монреал 3:1, Бъфало – НЙ Рейнджърс 1:2 (Прод), Тампа Бей – Отава 2:5, Нешвил – Едмъндън 2:0, Далас – Уинипег 3:4, Сейнт Луис – Торонто 5:1, Аризона – Чикаго 3:4.