Днес една легенда празнува рожден ден. Яромир Ягър става на 45, но продължава да твори история в НХЛ. 

Чехът бе избран под №5 от Питсбърг от Драфта през 1990-а година и спечели 2 купи Стенли с Пингвините, но все още не е загубил страстта си към играта. 

Преминал още пред Уошингтън Кепиталс, Ню Йорк Рейнджърс, Авангард Омск, Филаделфия Флайърс, Далас Старс, Бостън Брюинс и Ню Джърси Девълс, от 2014-а играе за Флорида, но все още остава страшилище за съперниците. 

Ягър вече е втори по точки след Уейн Грецки с 1899, трети по голове със 759, четвърти по мачове – 1683, пети по асистенции 1130 и първи по отбелязани победни голове със 134. 

Тази нощ той ще се превърне в третия полеви играч, който на 45 години има мач в НХЛ след легендите Горди Хоу и Крис Челиос. Двамата вратари постигнали това са Мо Робъртс и Джони Бауър. 

Отвъд Океана вече се чудят колко гола още ще вкара при положение, че Хоу не е никак далеч със  своите 801. Грецки има 894, но пък дали Ягър ще спре скоро с хокея? Едва ли. Той ще бъде на леда със сигурност докато усеща, че може да играе, защото винаги е получавал удоволствие от това.