Суперзвездата на Питсбърг Пингуинс Сидни Кросби стигна 1000 точки в кариерата си, след като отбеляза гол и записа 2 асистенции при победата над Уинипег с 4:3 след продължение. 

Кросби се отчете с два паса в редовното време, а след това отбеляда 21 секунди преди края на добавеното време, възползвайки се от отличен пак на Евгени Малкин и вкарвайки отблизо победната шайба. 

Така той се превърна в 86-ият играч в историята на НХЛ стигнал тази граница. За да го направи му бяха необходими 757 мача, като само 11 други хокеисти са го направили за по-малко. 

„Хубаво е да спечелиш, когато вечерта е толкова специална за теб“ коментира Кросби, който постигна рекордната си точка с асистенция към Крис Куниц още в първата третина. Той е третият в историята на Питсбърг с подобно постижение след Марио Лемьо и Яромир Ягър. 

Евгени Малкин и Фил Кесъл също вкараха за Пингвините, а вратарят Мат Мъри спаси 44 удара на съперника, за да могат шампионите да запишат 6-ата си победа в последните 8 мача, като двете им загуби за периода са след редовното време. 

В друг мач Айлендърс спечели дербито на Ню Йорк срещу Рейнджърс с 4:2 и прекъсна серията на съперника от 6 поредни победи. Андрю Лад вкара два пъти, Джон Таварес добави 2 асистенции и Островитяните продължават да преследват място в плейофите. 

Останалите резултати: Ню Джърси – Отава 0:3, Бъфало – Колорадо 2:0, Сейнт Луис – Ванкувър 4:3, Минесота – Далас 3:1, Едмънтън – Филаделфия 6:3, ЛА Кингс – Аризона 3:5.