Хокеистите на Нешвил завързаха още повече интригата в битката за купа Стенли в НХЛ след нова победа над Питсбърг, този път с 4:1. 

Така резултатът в серията стана 2-2 и сега тя ще се върне в залата на Пингвините за мач №5, определено Предатърс изглежда, че имат психологическо предимство след двата си поредни успеха у дома. 

Вратарят Пека Рине отново бе на ниво, като се отчете с 23 спасявания, някои от които наистина впечатляващи, за  да помогне за триумфа. „Това е игра, в която е важно да използваш шансовете си. Те го направиха, а ние  не“ обясни суперзвездата Сидни Кросби. 

Двата тима си размениха по един гол за малко повече от минута в първата третина, когато първо Кале Ярнкрок реализира за домакините, а Кросби отговори изведен сам срещу вратаря. 

Ключовият момент бе във втората част, когато при една ситуация Мат Мъри спря Фредерик Годро на голлинията. Първоначално реферите не зачетоха гол, но след разглеждане на видеоповторение видяха, че шайбата е преминала зад голлинията и отсъдиха гол. 

Така 24-годишният новобранец Годро стана едва вторият в историята, който бележи първите 3 гола в кариерата си във финалите за купа Стенли. Другият е Джони Хармс от 1944 за Чикаго. 

Виктор Арвидсон увеличи аванса на Нешвил до 3:1 пак във втората третина, а в края Филип Форсберг вкара на празна врата, за да могат Хищниците да се подобрят до 9-1 в мачовете у дома в плейофите през този сезон.