Яромир Ягър просто не може да се откаже от хокея. Ветеранът ще продължи кариерата си още година, тъй като според информациите се е договорил да премине в Калгари Флеймс. 

През миналия сезон той бе част от Флорида, но контрактът му не бе подновен, въпреки че на 45 години се отчете с 46 точки през кампанията. 

Твърди се, че договорът му ще бъде за 1 милион долара, като още толкова може да получи във вид на бонуси. Интерес към него имаше и от Сейнт Луис, но в крайна сметка Ягър се е разбрал с Калраги. 

„Това е човек, който притежава невероятен опит и продължава да бъде много ефективен и готов да работи здраво. Способен е да прави фантастични отигравания и да пази шайбата по невероятен начин” заяви капитанът на Пламъците Майк Джордано. 

Канадците ще бъдат 9-ият тим на чеха, който влезе в НХЛ още през 1990-а година с Питсбърг, а след това игра още за Вашингтон, НЙ Рейнджърс, Филаделфия, Далас, Бостън, Ню Джърси и Флорида. В кариерата си Ягър има 1914 точки, като изостава единствено от Уейн Грецки. В края на януари той бе определен за един от 100-те най-велики играчи в историята.