Треньорът на Интер Рафаел Бенитес не успя да спечели първото си голямо дерби в Италия. Неговият тим направи 0:0 с Ювентус. Това бе мач №50 поред без загуба на "Сан Сиро" във всички турнири без поражение.

"Пуснах същият отбор, който победи Вердер, защото ми хареса как играхме в Шампионската лига. Освен това не ми харесва да слагам Ето'о на крилото. Мислех, че можем да победим с този тим. Освен това трябваше да променим нещата, заради контузиите. А това не е лесно. Доволен съм от играта, но не и от резултата", заяви Бенитес.

"Можехме да победим. Със сигурност Ювентус игра много по-затворено от Вердер. Дали Лацио ме притеснява? Уважаваме съперника, не се страхуваме от него. Когато всички се възстановят ще бъдем още по-силни", обяви още испанецът.

Бенитес похвали съдиите и италианския футбол. "Тук ми харесва, защото постоянно се говори само за футбол, а не за ситуацията извън терена. Освен това нивото на италианските съдии е много добро. Реферът се представи отлично, макар преди срещата да се говори много за него", заяви Бенитес.