Президентът на Интер Масимо Морати започва да губи търпение по отношение на треньора Рафаел Бенитес. Още след мача с Тотнъм (1:3) Морати критикува испанеца. Последва обаче не реакция, а измъчено равенство 1:1 с Бреша и то с гол от дузпа на Ето'о.

Днес медиите в Италия твърдят, че Бенитес има един месец да се докаже и да запази мястото си. Телевизия "Медиясет" обяви, че Морати вече обмисля да привлече Лучано Спалети. Бившият треньор на Рома води Зенит в момента и е на път да го направи шампион на Русия.

Бенитес има един месец до края на ноември, за да обърне нещата. Следващият мач е срещу Лече в средата на седмицата, а в неделя е голямото дерби с Милан. Голямата задача на Рафа, която той сам обяви, бе да накара отбора да бележи повече. Но това не се получава.

В последните 6 кръга Интер е вкарал 4 гола, а след 10 мача има общо 12. Това е най-слабото представяне на нерадзурите в атака от сезон 2000/01.

Задачата на Рафа е още по-трудна, защото отбора е сполетян от много контузии. Валтер Самуел е аут до края на сезона. Майкон също е с травма и ще почива 3 седмици, което означава, че пропуска мача с Милан. Жулио Сезар също не е сигурен, че ще играе в дербито на Милано, както и Камбиасо.