Рафаел Бенитес вече не е треньор на Интер. Новината бе официално потвърдена от италианския шампион. Преговорите между агента на испанеца и шефовете на нерадзурите завършиха и договорът на треньора бе разтрогнат. Рафа се задържа на поста по-малко от 6 месеца. Той наследи Жозе Моуриньо през лятото, но не успя да продължи силната игра, която Интер показваше при Специалния.

"Договорът на Бенитес с Интер е разтрогнат по взаимно съгласие и с удовлетворение от двете страни. Интер благодари на Рафаел Бенитес за работата му начело на тима и за това, което направи", се казва в официално изявление на Интер.

Бенитес все пак спечели 2 купи с нерадзурите. Той триумфира за Суперкупата на Италия и на световното клубно първенство. Испанецът пропусна да донесе и още един трофей, като неговия тим падна от Атлетико Мадрид на финала за Суперкупата на Европа.

"Рафаел Бенитес благодари на Интер за важния опит, който получи в клуба и за победите, които постигна заедно с нерадзурите", се казва в изявление на испанския треньор.

Все още не е обявен официално заместника на Бенитес. Почти сигурно това ще бъде бразилеца Леонардо. Той водеше Милан през миналия сезон и изведе росонерите до третото място в Серия А. Това бе и първата работа на Леонардо като треньор в кариерата му. Той дълго време бе шеф на фондация Милан.