Легендарният Джанфранко Дзола каза пред вестник "Тутоспорт", че ако някой отбор измежду Ювентус и Интер купи нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес, със сигурност няма да сбърка и най-вероятно ще вземе Скудетото без проблеми.

Аржентинският голмайстор изпадна в немилост на "Етихад Стейдиъм", след като отказа да влезе като резерва при загубата на "гражданите" от Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига.

"Не знам дали Тевес и Манчини окончателно скъсаха, но големите шампиони като Карлос искат да играят винаги, да бъдат в центъра на вниманието. Играч от калибъра на Тевес би взривил Серия А, той ще наруши баланса на силите и ще даде допълнителен блясък не само на отбора, който го има в състава си, но и на цялото първенство", смята Дзола.

Постъпката на Тевес срещу Байерн накара медиите по цял свят да започнат спекулации относно бъдещ трансфер на футболиста. На шега, дори и по-скромни клубове като северноирландския втородивизионен Лимавади Юнайтед бяха свързвани с името на скандалния играч.

"Юве и Интер се интересуват от Тевес? Мога само да кажа, че той е една добра сделка. Например в Торино Конте променя състава из основи и Тевес би могъл да му свърши добра работа", допълни Дзола.