Лека-полека Интер започва да идва на себе си, макар че все още бележи голове с кански мъки. Треньорът Мадзари обяви, че футболистите му започват да разбират какво се иска от тях, но медиите в Италия разкриха, че далеч не всички нерадзури са доволни от ролята, която им отрежда специалистът.

"Паузата за националните отбори се стовари като бумеранг върху Интер", отбеляза "Кориере дело Спорт". Начело в списъка с недоволните е 19-годишният Матео Ковачич.

"По принцип не мога да коментирам избора на Мадзари. Той обаче предпочита по-дефанзивна игра, а на мен ми пасва повече атакуващият футбол. Ще трябва да се приспособя, но ще имам нужда от време. Надявам се, че ще получа шанс за изява. Не очаквах да играя толкова рядко, защото предишният треньор Страмачони ме пускаше по-често", сподели халфът пред хърватски сайт, откъдето думите му веднага бяха преведени на италиански.

В подобен смисъл бе изявлението на друг млад полузащитник – Сафир Тайдер, който е с алжирския национален тим.

"За мен това е странен момент. За първи път през сезона няколко мача поред не влязох в игра. Да стоиш на пейката – това е голяма мъка. Такава е цената, която плащаш, когато искаш да играеш в голям отбор. Аз обаче съм амбициозен и искам винаги да играя 90 минути", заяви халфът.

Сред недоволните е и легендата на Интер – "вечният" Хавиер Санети, който напира да играе, въпреки че е на 40 г. Едва ли аржентинецът е очаквал, че ще играе толкова малко в 19-ия си сезон с клуба. Освен другото, той очаква среща с новия собственик Тохир, за да разбере дали за него има бъдеще в клуба.

Що се касае до защитника Ранокия, той бе на косъм да напусне през зимната пауза. Това обаче ще стане със сигурност след няколко месеца, ако Мадзари не бъде сменен. Най-вероятната дестинация за бранителя е Ювентус.

Друг сигурен напускащ е защитникът Марко Андреоли, който дойде през лятото от Киево, но има само 9 мин. в игра в Серия А.