Нерадзурите оповестиха официално, че през лятото ще привлекат Неманя Видич със свободен трансфер. "Евроспорт" обаче анализира трансфера, за да установи какво може да даде сърбинът на Интер.


Само преди два месеца босът на Интер Ерик Тохир оповести политиката на клуба: "Идеалната средна възраст за Интер е 26 г.". Първият удар за новия сезон обаче е Неманя Видич – централен защитник, познат в целия свят, който обаче навършва 33 г. през октомври. Сам по себе си този факт би трябвало да го изключи от плановете на Интер.  Все пак той ще свали малко средната възраст на тима, ако го приемем като заместник на аржентинеца Валтер Самуел (той скоро ще навърши 36 г.).

Но какво може да даде Видич на нерадзурите? Големите въпроси са три на брой. Първо, сърбинът никога не е играл в схема с трима защитници, на каквато залага треньорът на Интер Валтер Мадзари. Второ, в последните три години той често бе тормозен от травми и трето, този сезон в Манчестър Юн бранителят не се представя на висота.

И все пак, тифозите на Интер имат поводи за оптимизъм. Видич все още е много силен в играта с глава (65% спечелени единоборства във въздуха, №1 по този показател в ШЛ).  Що се касае до контузиите, в това отношение сърбинът не е много по-зле от споменатия вече Валтер Самуел.  И най-важното, Видич притежава огромен опит на международната сцена и привличането му не струва нито евро на нерадзурите. Кой не би се изкушил да забрави за малко политиката на 26-годишните в тази ситуация?

Матия Фонтана, "Евроспорт"