Спортният директор на Интер Пиеро Аусилио изгледа на живо снощната победа на Барселона с 1:0 над Манчестър Сити на „Ноу Камп“, с която каталунците се класираха на 1/4-финалите в Шампионска лига.

Още по темата

 


Целта на посещението на шефа в италианския клуб е било свързано с Яя Туре и Светан Йоветич. Той е влязъл в контакт с ръководството на „гражданите“ относно двамата, като директорите са запланували по-задълбочени разговори в следващите месеци.

Сити няма нищо против да се раздели с дуото си, но проблем може да се окаже очакваното наказание, което УЕФА ще наложи на Интер за нарушаване на финансовия феърплей. Именно след решението на европейската футболна централа ще започнат и по-сериозните преговори за Туре и Йоветич.

Лично треньорът на миланския гранд Роберто Манчини настоява за тяхното купуване и на няколко пъти открито заяви интереса си към бившия халф на Барселона.

Африканецът не се чувства щастлив в английския шампион, въпреки че е твърд титуляр, докато Йоветич все по-рядко намира място на терена и не беше картотекиран за участие в Шампионска лига. Интерес към черногорския национал проявява и Ювентус.

Сред целите на Манчини са още Един Джеко и Джеймс Милнър, чийто договор изтича след края на сезона и той може да напусне като свободен агент.