Интер вече е едноличен лидер на върха в класирането на Серия А след домакинска победа с 4:0 над новака Фрозиноне. “Нерадзурите” досега взимаха съвсем икономично мачовете си, като в последните 10 от тях вкараха едва 9 гола. Тази вечер тимът на Роберто Манчини се разигра и с голове на Джонатан Биабиани, Мауро Икарди, Хейсон Мурийо и Марсело Брозович стигна до ценните три точки. 

Така след 13 изиграни мача Интер е начело на класирането с 30 точки, с две повече от Наполи и Фиорентина. Рома е на четвъртото място с 27. Фрозиноне, в чийто редици поради контузия в групата за мача не бе Александър Тонев, остана на 18-то място с 11 точки. 

Двубоят по традиция започна с химна на Франция “Марсилезата”, а в началните минути Интер опита домакински натиск. Вместо това първото чисто положение бе за гостите, които чрез Содимо можеха да поведат още в 8-та минута. Самир Ханданович обаче спаси по впечатляващ начин волето на Содимо. 

В 29-та минута “нерадзурите” откриха головата си сметка. След поредица от изстрели към вратата на гостите този на Ляич се оказа решаващ. Стражът на гостите Леали едвам успя да го избие, но топката попадна на десния крак на Джонатан Биабиани, който с мощен шут под гредата направи 1:0. 

Интер владееше инициативата до края на срещата и си реши мача още в началото на второто полувреме. Адем Ляич отново бе в основата на гола, след като асистира на Мауро Икарди. Двамата “разтвориха” защитата на гостите с четворно подаване, а аржентинецът с лекота вкара пред опразнената врата. Това бе 4-ти гол за капитана на Интер този сезон и втори за сметката на “нерадзурите” в мача. 

Домакините продължиха да атакуват и създадоха още няколко сериозни положения за гол. Биабиани, Икарди, Йоветич и Ляич обаче пропуснаха да направят резултата класически.

След многото пропуски все пак в 87-та минута Интер вкара трети гол. След постепенна контраатака на върха на нея се оказа централният защитник Хейсон Мурийо. Колумбиецът бе намерен с пета на Стеван Йоветич и с лекото мушна топката под плонжа на Леали - 3:0 за Интер. До края "нерадзурите" вкараха още веднъж. Резервата Марсело Брозович се разписа след третата асистенция на Адем Ляич, за да сложи точка на спора. 

Интер - Фрозиноне 4:0

1:0 Джонатан Биабиани 29'

2:0 Маури Икарди 53'

3:0 Хейсон Мурийо 87'

4:0 Марсело Брозович 90+3'

Интер: Ханданович, Телес, Миранда, Мурийо, Нагатомо (60 - Ранокия), Кондогбия, Мело, Ляич, Йоветич, Биабиани (86 - Перишич), Икарди (88 - Брозович)

Фрозиноне: Леали, Кривело, Диаките, Бланшард, Роси, Содимо, Саммарко, Гори (77 - Гучер), Паганини (83 - Карлини), Кастийо, Чиофани (77 - Лонго)