Интер успя да постигне сензационен успех с 4:0 като гост на Удинезе в среща от 16-ия кръг на италианския шампионат.

По този начин отборът на Роберто Манчини окупира еднолично върха в класирането с актив от 36 точки и е на 4 пункта пред втория Фиорентина, който има мач по-малко.

Гостите започнаха агресивно още от първата минута и само след няколко минути игра Стеван Йоветич отправи силна тупалка, която бе отразена с мъка от противниковия вратар.

В 23-ата минута Икарди все пак даде аванс на гостуващия тим, след като бе изведен пред наказателното поле на домакините и отправи удар по земя. Стражът Карнезис опита да спре топката с крак, но не успя и тя влезе в мрежата му.

В 31-ата минута при идентична контра гостите стигнаха до втори гол, след като Йоветич прехвърли технично гръцкия страж на домакините и го препарира.

В 84-ата минута Икарди покачи преднината на 0:3 след мощна тупалка в близкия ъгъл от наказателното поле, а крайният резултат бе оформен от Брожович две минути след това с фамозно изпълнение от границата на наказателното поле от където технично прати топката в сглобката. 

УДИНЕЗЕ - ИНТЕР 0:4
0:1 Икарди 23
0:2 Йоветич 31
0:3 Икарди 83
0:4 Брожович 86

Съставът на Интер: Ханданович, Миранда, Мурийо, Тейес, Монтоя, Мело, Перишич, Гуарин, Йоветич (61 - Брожович), Ляич (82 - Жесус), Икарди (90 - Манаж)