Интер обърна Киево с 3:1 на "Сан Сиро" и записа страхотна победа в Серия А. Това бе пети пореден шампионатен успех за "нерадзурите", който ги изкачи до пето място в класирането, с равен точков актив с Милан - по 36.

Гостите дръпнаха в резултата чрез Серджо Пелисиер (34), но нерадзурите направиха пълен обрат след попадения на Мауро Икарди (69), Иван Перишич (85) и Едер (90).

Интер изигра страхотен мач, зъздаде дузина голови положения, вкара три попадения и в крайна сметка заслужено си взе победата и трите точки.

От своя страна гостите не си повярваха, че могат да вземат нещо в този мач, въпреки че водеха дълго време с 1:0, но рухнаха и загубиха. Така победната серия на Интер продължава.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BSejXjCgsX8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Срещата започна с мощни атаки за Интер, като домакините още в началото притиснаха здраво гостите пред наказателното им поле. Пред вратата на Киево се заредиха положения след положения, като последователно Икарди, Перишич и Марио правеха уникални пропуски.

В 11-ата минута Киево можеше да нанесе неочакван удар, след като звездата на гостите Серджо Пелисиер се озова на чиста позиция, но се засуети и изпусна страхотна възможност. Това положение стресна Интер, и нерадзурите отново се хвърлиха в атаки.

В 14-ата минута Мауро Икарди се освободи отдясно и стреля по диагонала, но в аут. Последва и тупалка на Антонио Кандрева, но в аут. В 18-ата минута дойде ред и за пропуск на Иван Перишич, а след него това стори и Икарди.

Играта се водеше основно в половината на "летящите магаренца", които основно се защитаваха и рядко поглеждаха вратата на Интер. Така обаче се стигна до 34-ата минута, когато Киево спечели корнер и след неговото изпълнение Серджо Пелисиер се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на домакините за 0:1.

Така гостите вкараха едва с първото си положение в мача, докато до края на полувремето Интер записа 14 удара, изпълни 9 корнера и владееше 66% от топката, но губеше в резултата.

Втората част започна с атаки за Интер, но първото сериозно положение бе за Киево. Звездата Серджо Пелисиер отново размина защитата на нерадзурите, но не успя да нанесе голов удар.

В 57-ата минута вратарят на Киево Стефано Сорентино за пореден път демонстрира супер класа, след като извади страховит удар на Перишич. Постепенно гостите леко изнесоха топката в по-предни позиции и умело накъсваха играта, което още повече обърка домакините, които изпадаха в безсилие.

В 64-ата минута Едер изпълни мощно пряк свободен удар, но отново Сорентино показа класа и спаси Киево. Пет минути по-късно Интер заслужено изравни. Тогава Кандрева центрира остро отдясно и Мауро Икарди с майсторски удар пусна топката в мрежата на гостите за 1:1.

Последва уникален шанс за пълен обрат, но шут на Перишич мина до лявата греда на гостите. До края Интер натисна здраво и заслужено стигна до победата.

В 85-ата минута Иван Перишич нахлу в наказателното поле на Киево и с мощен шут вкара за 2:1. До края нерадзурите продължиха да атакуват и стигнаха до нов гол дело на Едер в продължението на мача.