Интер разпарчетоса Аталанта 7:1 и направи важна крачка към целта за класиране в евротурнирите.  "Нерадзурите" разбиха на пух и прах всчики очаквания в Италия за оспорвано дерби на "Джузепе Меаца", което пряко касаеше битката за местата в Лига Европа.

Само за по-малко от половин час капитанът Мауро Икарди даде начало на погрома с хеттрик. Наказателната акция продължи с три попадения на друг аржентинец - Евер Банега и още един на бившия играч на бергамаските Роберто Галиардини. Ремо Фройлер вкара в края на полувремето, за да не е Аталанта съвсем капо.

Интер изглежда в стихията си, като за два мача вкара 12 гола и върви уверено нагоре класирането. Преди изиграването на всички мачове от кръга тимът на Стефано Пиоли се изкачи до четвъртото място, но все още е на сериозна дистанция от Шампионската лига.


Искрите на "Меаца" прехвърчаха от самото начало - освен здравата битка, двата тима наложиха доста бързо темпо, с атаки и към двете врати. Направи впечатления солидната преса на бергамаските, които на моменти натягаха здраво с по няколко играчи пред наказателното поле на домакините.

Интер обаче не се притесни и постепенно успя да изнесе играта в половината на съперника. След няколко набези по крилата в 16-ата минута "нерадзурите" разсякоха бергамаската защита през центъра, а излизащият сам срещу вратаря Маури Икарди бе съборен пред наказателното поле.

Реферът Масимилиано Ирати даде само жълт картон на Рафаел Толой, макар че беше редно да изгони защитника, предвид чистата голова ситуация за Икарди. Бергамаските все пак бяха наказани - Банега стреля от прекия свободен удар, топката се отби в стената, но падна точно на крака Икарди, който отблизо я мушна в мрежата за 1:0.

Спестеният червен картон едва ли ще се обсъжда много, тъй като сетне истинска вихрушка се стовари върху Аталанта. В 23-ата минута отново шилото Икарди успя да надхитри защитата на гостите и за Бериша нямаше друг вариант, освен да го събори в наказателното поле.

Реферът Ирати справедливо отсъди дузпа, която капитанът на Интер реализира хладнокръвно с параболичен удар под напречната греда. Само три минути след това Аталанта вече бе в нокаут - след късо изпълнение на корнер Евер Банега качи топката на главата на Икарди и аржентинския стрелец я заби в мрежата, за да оформи своя хеттрик.

След половин час игра Интер вече правеше каквото си поиска на терена и не се виждаше как Аталанта ще се надигне. В рамките на четири минути между 31 и 34-ата Евер Банега вкара още два гола, за да е пълен кошмарът на бергамаските.

В края на полувремето гостите все пак дадоха признак на живот, след като Ремо Фройлер намери пролука в скучаещата защитата на Интер и с техничен удар от границата на наказателното поле върна едно попадение.

След почивката страстите на терена продължиха, а наред с тях и дъждът от голове. В 52-ата минута поредна светкавична атака на "нерадзурите" изведе на стрелкова позиция Роберто Галиардини, който с мощен удар заби топката в горния десен ъгъл на Берешиа - 6:1.

Бергамаските играеха вече просто да си спестят още по-голямо унижение. Макар и след дъжд качулка вече, звездата на тима Алехандро Гомес се опита да притесни домакините с далечни удари и центрирания, но нямаше успех.

Мъките на гостите обаче нямаха край - в 68-ата минута Евер Банега вкара от пряк свободен удар и също записа хеттрик на своята сметка.

До края на мача Интер свали темпото, а Пиоли извади двамата си герои Икарди и Банега. В крайна сметка головият глад на "нерадзурите" секна и резултатът остана 7:1.

Интер - Аталанта 7:1

1:0 Икарди 17
2:0 Икарди 23-дузпа
3:0 Икарди 26
4:0 Банега 31
5:0 Банега 34
5:1 Фройлер 42
6:1 Галиардини 52
7:1 Банега 68

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Медел, Миранда, Ансалди, Галиардини, Кондогбиа, Кандрева, Банега (70 - Марио), Перишич (82 - Едер), Икарди (76 - Паласио)

Аталанта: Бериша, Толой, Калдара, Зуканович, Конти, Кесие (61 - Бастони), Фройлер, Спинацола (70 - Д'Алесандро), Куртич, Гомес (61 - Мюние), Петаня

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/yAqclxCpjA4?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>