Интер и Фиорентина спазиха традицията да правят резултатни мачове, след като миланци победиха с 3:0 "виола" в мач от 1-ия кръг на Серия "А".

В герой за "нерадзурите" се превърна Мауро Икарди, който още в началото спечели дузпа и сам я реализира. Малко след това аржентинският стрелец покачи на 2:0, а в края Иван Перишич оформи крайния резултат.

Мачът на стадион "Джузепе Меаца" беше двуостър и интересните положения не липсваха. Той беше и официален дебют за двамата треньори Лучано Спалети и Стефано Пиоли. В следващия кръг Интер гостува на Рома, докато "виола" приема Сампдория.


Още в 4-ата минута Интер стигна до дузпа. Икарди навлезе в наказателното поле, където беше спънат от Астори. Гостите имаха претенции, но съдията Таливенто беше категоричен в решението си, след като ползва помощта на видеоповторението. Зад топката застана потърпевшият, който с удар в десния ъгъл не остави шансове на Спортиело – 1:0!

След четвърт час игра "нерадзурите" удвоиха преднината си. Перишич с много хубаво центриране отдясно намери Икарди, който с чудесно изпълнение с глава вкара втория си гол в мача. Фиорентина се опита да отговори малко по-късно, след като Симеоне засече с глава от границата на наказателното поле, но ситуацията беше много трудна и не намери очертанията на вратата.

В средата на полувремето домакините пропуснаха възможност да стигнат до трети гол. След страхотна контра с две подавания, кълбото стигна до Брозович, който шутира по земя, но Спортиело изби. В 27-ата минута Фиорентина можеше да се върне в мача.  Симеоне се извиси над защитата на Интер и стреля с глава, но Ханданович внимаваше и спаси.

Двубоят продължи да бъде двуостър и след половин час игра Перишич излезе очи в очи с вратаря, но реши да комбинира с Икарди, което беше грешно решение, защото Астори изчисти в последния момент. В 42-ата минута играта отново беше спряна заради видеоповторение. "Виола" имаха претенции за дузпа, но след прегледа такава не беше отсъдена.

Второто полувреме започна с положение за Интер. Икарди стреля от движение точно до лявата греда, но Спортиело спаси с една ръка. В 58-ата минута Фиорентина пропусна да намали изоставането си. Резервата Кристофоро навлезе в наказателното поле и пусна остър пас успоредно на голлинията, но нямаше кой да направи добавка. После и Бабакар отправи силен удар, който Ханданович парира.

В 78-ата минута Верету препарира вратаря на Интер с изстрел през няколко футболисти, но страничния стълб спаси домакините. В ответната атака Перишич окончателно сложи точка на спора, след като с глава оползотвори хубаво подаване на Жоао Марио.

До края нов гол не падна и Интер спечели с 3:0.

Интер – Фиорентина 3:0 

Голмайстори: 2:0 Икарди (6-д, 15), 3:0 Перишич (79)

Интер: Ханданович, Нагатомо, Скриниар, Миранда, Д’Амброзио, Валеро (64-Марио), Весино, Перишич, Брозович (71-Галярдини), Кандрева, Икарди (84-Икарди)
Треньор: Лучано Спалети

Фиорентина: Спортиело, Томович, Хуго, Астори, Оливейра, Санчес, Верету, Диас, Ейсерик, Бенаси (55-Кристофоро), Симеоне (60-Бабакар)
Треньор: Стефано Пиоли

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: П. Таливенто
Жълти картони: Санчес (Фиорентина)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3ocZcMjotN8?ecver=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>