Интер спечели трудно визитата си на Кротоне с 2:0 в среща от 4-ия кръг на италианския елит.

"Нерадзурите" стигнаха до успеха след късен гол на новото попълнение Скриниар, който се разписа в 82-ата минута на срещата, както и гол на Перишич в 93-ата минута.

За домакините много добро впечатление направи играта на Александър Тонев, който редовно тормозеше отбраната на гостите.

След успеха си "нерадзурите" са лидери в класирането след 4 успеха от 4 мача, като тимът има 12 точки в актива си.


През първите минути гостите бяха отборът, който диктуваше играта на терена и бе доста по-опасен.

В 7-ата минута Тонев пробва нисък удар към вратата на "нерадзурите", който бе избит от Ханданович, а броени минути след това Перишич бе на косъм да открие за миланския тим.

Неговият удар обаче бе по чудесен начин спасен от противниковия страж, а през следващите минути доминацията на гостите продължи с пълна сила.

Постепенно темпото на игра поспадна в следващите минути, но в 29-ата минута Интер стигна до още един чудесен шанс, след като Жоао Марио засече хубаво центриране на Валеро от чудесна позиция, но ударът му премина само на сантиметри покрай вратата. Това бе и най-доброто положение от началото на мача. 

В 37-ата минута Тонев стреля от 25 метра, но отново без особен успех, а до почивката домакините създадоха доста добър шанс, но Мартела не успя да намери вратата от чудесна позиция. 

Пет минути след почивката родният национал Тонев можеше да вкара, но ударът му бе блокиран от противниковия страж

Малко след това Далберт попречи на българина да стреля от чудесна позиция, а в следващите минути българинът продължи да тормози противниковата отбрана. 

В 68-ата минута Роден можеше да открие за Кротоне, но Ханданович с върха на пръстите си успя да избие топката след неговия удар. 

Всичко за домакините приключи в 82-ата минута, когато Скриниар вкара гол. След разбъркване в наказателното поле, след изпълнен фаул в него, той бе най-съобразителен и от няколко метра насочи топката в мрежата.

В самия край Перишич удвои, след като се освободи от противников играч и с удар около точката на дузпата реализира. 

КРОТОНЕ - ИНТЕР 0:2
0:1 Скриниар 82
0:2 Перишич 90+3

КРОТОНЕ: Кордас, Мартела, Чечерини, Айети (66 - Кабрера), Сампириси, Стоян, Тонев, Барберис, Роден, Мандрагора, Будимир

ИНТЕР: Ханданович, Миранда, Д'Амброзио, Скриниар, Далберт (64 - Нагатомо), Перишич, Кандрева, Валери, Марио, Галярдини (66 - Весино), Икарди