Интер продължава с великолепното си представяне от началото на сезона в Серия "А", след като в мач от 10-ия кръг победи с 3:2 Сампдория на своя стадион "Джузепе Меаца".

Две попадения за успеха вкара капитанът Мауро Икарди (32, 55), с което аржентинският стрелец измести звездата на Ювентус Пауло Дибала от 2-то място в голмайсторската листа – 11 срещу 10 точни удара. Преди това пък бившият защитник на Самп Милан Скриниар (18) беше открил резултата. В  64-ата минута Давид Ковнацки се разписа за 1:3, а в 5 минути преди края Фабио Кулярела също вкара, но въпреки това гостите останаха с празни ръце.

Интер можеше да стигне и до разгром, ако не бяха трите греди – две на Иван Перишич и една на Икарди. При първия случай хърватският национал можеше да се разпише почти от центъра, но страничният стълб му попречи да реализира страхотно попадение.

С успеха "нерадзурите" събраха 26 точки и изместиха от лидерската позиция Наполи, който утре гостува на Дженоа. Сампдория остава на 6-то място със 17 т.     


В началото гостите заложиха на дълбока преса в половината на Интер и Сапата пробва изстрел от дистанция, който мина над напречната греда. "Нерадзурите" отговориха с чудесен удар на Кандрева в далечния ъгъл на Пуджони, но топката не намери очертанията на вратата. Малко след това Нагатомо с отлично подаване изведе Перишич, той преодоля Березински и шутира от малък ъгъл, но вратарят спаси.

Интер продължи да диктува събитията на терена и след четвърт час игра Перишич, който се беше преместил на десния фланг, финтира двама защитници и пусна пас по земя в наказателното поле. Там Д’Амброзио засече от движение и насочи кълбото към долния ляв ъгъл, но на сантиметри от целта. Малко по-късно Кандрева стреля от чиста позиция и Пуджони със сетни сили изби в корнер.

След неговото изпълнение Скриниар откри резултата, засичайки от вратарското поле. Централният защитник не се зарадва на гола, тъй като до лятото носи екипа именно на Сампдория. След почти половин час игра Перишич се размина на косъм от попадение от центъра. Пуджони излезе напред да изчисти, прати топката право в краката на хърватина, който с едно докосване стреля. Вече се виждаше как кълбото намира очертанията на вратата, но в последния момент срещна страничната греда, след което вратарят улови.

Малко след това Пуджони демонстрира класа, спасявайки удари на Нагатомо и Икарди. В 32-ата минута вече нямаше какво да помогне на гостите и те инкасираха втори гол след страхотен изстрел на Икарди от воле. 5 минути преди края на полувремето отново страничният стълб спаси "моряците", след като Икарди надскочи всички в наказателното поле, засече мощно с глава, но късметът му обърна гръб.

В 55-ата минута аржентинският национал все пак реализира втория си гол в мача. Тогава Весино с пас в коридор намери Перишич, който буквално сервира топката на опразнената врата за 3:0 за Интер! След малко повече от час игра Перишич нацели третата греда в срещата за домакините, а в ответната атака Сампдория намали на 1:3. Куалярела центрира на далечната греда, където резервата Ковнацки намали изоставането на отбора си. 5 минути преди края Прат центрира в наказателното поле и Кулярела от упор с глава върна интригата в мача.

До края не падна нов гол и Интер спечели с 3:2. 

Интер – Сампдория 3:2

Голмайстори: 1:0 Скриниар (18), 3:0 Икарди (32, 55), 3:1 Ковнацки (64), 3:2 Кулярела (85)

Интер: Ханданович, Нагатомо (84-Сантон), Миранда, Скриниар, Д’Амброзио, Галярдини, Весино (74-Марио), Перишич, Валеро, Кандрева, Икарди (87-Едер)
Треньор: Лучано Спалети

Сампдория: Пуджони, Березински, Силвестре, Ферари, Муру, Прает, Торейра, Барето (65-Линети), Рамирес (46-Карпари), Сапата (58-Ковнацки), Куалярела
Треньор: Марко Джанпаоло

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Марко Гуида
Жълти картони: Едер (Интер); Муру, Куалярела (Сампдория)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/P2nUvYJNX6U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>