Бившият вратар на Германия и Вердер  Тим Вийзе в последните години се превърна в културист, но сега може да направи още една крачка в трансформацията си.

Футболистът е получил предложение да стане професионален кечист и смята да обмисли сериозно офертата.

32-годишният Вийзе все още не е обявил официално прекратяване на кариерата си, но в момента е без клуб. През зимата той прекрати договора си с Хофенхайм по взаимно съгласие. Тогава той обясни, че се е отдал на бодибилдинга като начин да се бори със стреса.

"Трябваше да се оттърся от всички проблеми с Хофенхайм и го направих по този начин. Не искам да ставам професионален културист, просто се забавлявам".

Сега обаче новата му физика може да се окаже полезна за професионалната му кариера, тъй като най-популярната кеч-организация WWE се интересува от него.

"Имам официално запитване от WWE. Става дума да работя за тях като кечист. Ще ги изслушам. Защо да им отказвам веднага? Кечът е много популярен, особено в САЩ. Следващата седмица ще разгледаме предложението с агента ми".

Новината не е чак толкова изненадваща колкото първоначално изглежда, тъй като въпросната организация се опитва да разшири пазара си в Германия.