Насилието в българския футбол взе поредната си жертва. При това не кой да е, а новата гордост на порнографското ни кино. Футболистът от третодивизионния „Евроколеж" (Оризари) Николай Бончев, който нашумя с участието във филми за възрастни, е със счупена ръка на две места след кървавите сблъсъци на стадиона в Първомай. Колежаните победиха местния тим „Борислав" с 2:1 в лютото дерби от югоизточната „В" група, но гордостта на отбора Бончев е пострадал в сбиване, в което участвала и публиката, съобщава "Всеки ден".

Големият въргал станал в последните минути на двубоя, свидетелстват очевидци. Гостите от „Евроколеж" водели с 2:1, след като цял мач са се ритали с домакините от Първомай, а съдията Недялков показал дузина жълти картони и на двата отбора. Малко преди края, при изпълнение на тъч, рогата си показал и въпросният порноактьор Николай Бончев. Той нашумя наскоро с това, че се снима в розови филми в чужбина под името Джак Уард, както и партнира на Азис във видеото към песента му „Мразиш". Сега порноактьорът ударил с топката при изпълнение на тъч футболистът от „Борислав" Йордан Томов.

„Нервите на Томов, който бе най-малтретираният футболист на терена, не издържаха и той шляпна зад врата наглия съперник. Скандално известният Бончев, придобил популярност напоследък с изявите си като актьор в порнофилми, се нахвърли с юмруци и повали на земята първомайския футболист. На терена настана масово меле, което продължи няколко минути. След като ситуацията се успокои, съдията Недялков показа червени картони на Йордан Томов и Николай Папазов от "Борислав", и на Николай Бончев и Иван Атанасов от "Евроколеж", съобщи в официално комюнике до медиите клубът от Първомай.

От гостуващия отбор, който е към Европейския колеж по икономика и управление и играе мачовете си на спортния комплекс в село Оризари, описват доста по-драматично ситуацията. Спортният шеф на клуба Григор Иванов твърди, че порноактьорът Бончев е бил пребит като куче от футболисти и фенове от Първомай. "Дали е ударил умишлено играч на съперника при изпълнение на тъч не мога да кажа, защото не видях ситуацията. Но видях как бе повален на земята след удар с юмрук! След 2-3 секунди Бончев се изправи и отговори със същото. Вследствие на това над 150 фена на домакините нахлуха на терена и започнаха да го ритат в тялото и главата", разправя директорът от Оризари. Според него Бончев е със счупена на две места ръка и е бил опериран в хирургията.

„Всичко се случи, защото ни предложиха пари и банкет, за да им дадем мача. Ние отказахме и това не се понрави на домакините. Стоя зад думите си!", категоричен е Григор Иванов. Той също ял бой, но от свой колега от ръководството на „Борислав" (Първомай). Ставало въпрос за дългогодишния футболен деятел Илия Ганчев, който халосал шефа на „Евроколеж" в гърба, а след това му теглил един ритник. „Човекът може да ми е баща. Аз не вярвах на това, което се случва! Всичко това е описано в доклада, дори и това, че се опитаха да купят мача.

Ще си търсим правата. Нямаме запис на грозните сцени, само домакините имат такъв", допълни Григор Иванов. Присъдите ще се налагат от зоналната футболна централа в Пловдив, която администрира шампионата на югоизточната „В" група. Възможно е първомайци да го отнесат тежко заради пребитата порнозвезда. В класирането „Евроколеж" са на пето място, докато „Борислав" се бори със зъби и нокти за мястото си в елитната аматьорска лига.