Когато капитанът на Италия Джиджи Буфон излезе далеч пред вратата си и подари неочаквано лесен гол на приятно изненадания испанец Витоло миналата седмица в Торино, тифозите не го освиркаха, нито го намразиха. Защото му влизат в положението - нормално е хубавият Джиджи да е раздвоен. Защото дори на пределната за вратар футболна възраст от 38 г. той трябва да работи здраво, много здраво, за да издържа двете семейства на 4-те си момчета. Това на бившата му съпруга Алена Шередова, майката на първите му двама наследници - Луис Томас (8 г.) и Дейвид Лий (6 г.). И сегашното му семейство с новата си любов Илария д'Амико, която преди 9 месеца го дари с Леополдо Матия, а в момента е бременна с още едно момче. В разрастващия се клан Буфон с братчетата си отлично се разбира и 6-годишният Пиетро, доведен син на Джиджи от предишната връзка на Илария с бизнесмена Роко Атизани. Така че положението на капитана на Италия и на Юве наистина е сложно, по италиански сложно. Но точно затова всички италианци си го обичат. Защото му влизат в положението. Италианките? Те го обожават. Защото той обича страстно жените. И си плаща сметката. Колкото и да е солена. А в неговия случай тя е много, много солена.

5 вили в ски курорта Лимоне Пиемонте, 5 апартамента в Парма 1 луксозна вила в прочутия балнеоложки и морски курорт Форте дей Марми, 2 къщи в Риволи, 20 луксозни апартамента в Сардиния, един ресторант в центъра на Пистоя, спа център и хотел 4 звезди в Ронки ди Версилия - това е основната част от империята с недвижими имоти на Буфон. С част от която любовникът Джиджи доброволно трябваше да се прости. Както и с част от приходите си от футбола - общо около €12,5 млн. на година от заплата и спонсорски договори. Солена сметка, но нима истинската любов се измерва в пари? До началото на 2014 г. всички в Италия смятаха, че Джиджи е най-щастливият италианец - все пак всяка сутрин се будеше до чешката красавица Алена Шередова - модел, актриса, водеща. Историята им бе като приказка - залюбват се през 2005 г., през 2011 г. се женят, щастливи родители са на 8-годишния Луис Томас и на 6-годишния Дейвид Лий. През есента на 2013 г. обаче клюкарските издания и сайтове надушват изневяра: Буфон ходи с друга. Няколко месеца всички се чудят с коя шоугърла Джиджи е заменил бляскавата Алена. И през януари 2014 г. всичко лъсва наяве. Това е с 5 г. по-голямата от него и от Алена тв водеща Илария д'Амико. Която има (вече) 6-годишен син Пиетро от предишния си приятел Роко Атизано, с когото къса през лятото на 2013-а. Горе-долу оттогава вероятно е и връзката й с любовника Джиджи. После нещата се развиват бързо.

Още през май 2014-а Буфон и Алена влизат заедно в съдебната зала за да оформят развода си. Няма скандали за издръжка, няма разправии, всичко минава тихо и гладко. Така и не става ясно колко от вилите, апартаментите и къщите от империята Буфон компенсират изневярата му. През същия този месец май Джиджи за пръв път отваря уста за раздялата си с Алена - естествено, ексклузивно за "Скай", където работи новата му любов. "Алена ми помогна, защото в един толкова деликатен момент, в който щеше да е достатъчно много малко, за да ми създаде огромни проблеми дори и в медиен план - благодари й той. - Тя се държа с голямо достойнство, като изведе на преден план любовта за децата, а не своето его. Затова ще й бъда завинаги признателен!" Алена не казва и дума срещу Джиджи. Нещо повече - тя го подкрепя така, сякаш все още са едно семейство по време на злополучния за Италия мондиал в Бразилия. Адзурите са зле, с Буфон на вратата те губят два мача последователно с по 0:1 - от Коста Рика и от Уругвай, и отпадат. Но пренебрегнатата Шередова не го оставя сам. А се качва на самолета със синовете им Луис Томас и Дейвид Лий и тримата се появяват на стадиона, облечени със сини фланелки с името и номера на Джиджи. С този свой жест в тежкия за Буфон момент Алена завинаги печели на своя страна италианците.

Които обвиняват римлянката Д'Амико за разбиването на звездното семейство. Иначе любовникът Джиджи бързо се отърсва от футболния кошмар в Бразилия - в началото на юли той за пръв път целува публично новата си любима, за кеф на клюкарските и светските издания в Италия. Както може да се предположи, Алена също не остава дълго самотна. През септември същата година тя гордо показва на червения килим своя нов приятел. За всеобщо учудване, той не е нито футболист, нито някаква популярна светска личност. Той обаче е от прочутия италиански род Нази, завинаги свързан кръвно чрез брак с клана Аниели. Алесандро Джовани Нази не е Водолей, както Буфон, а Козирог. Той е с 4 г. по-голям от Алена и заема ключова позиция във ФИАТ и във финансовата империя на Аниели. Дискретният Алесандро обаче не дължи възхода си единствено на фамилията си - той сам се е преборил за всичко, като извървява пътя си през институции като "Прайс Уотърхаус Купърс" в Торино, "Мерил Линч" и "Джей Пи Морган" в Ню Йорк.

Материал на вестник "7 дни спорт"