Галерия

Тя е най-впечатляващата блондинка, която човек може да си представи. Ако Ботичели беше жив, би нарисувал "Раждането на Венера" отново, още по-красива. И украинката Вера Брежнева щеше да е негов модел.

Дългокраката певица е забележителна и с още нещо - нито веднъж не е приела покана за среща от футболист. И още една особеност - повечето мъже, които е допускала до себе си, са евреи. Вера Брежнева е много пестелива в коментарите за личния си живот.

Миналата година тя се омъжи тайно за своя продуцент Константин Mеладзе, но едва преди няколко дни, след първия си самостоятелен концерт, разкри чувствата, които изпитва към съпруга си. Тогава Брежнева публично благодари на всички в своя екип за подкрепата, както и на съпруга си, когото за първи път публично нарече "любими".

Вера е родена на 3 февруари 1982 г. в Днепродзержинск, Украйна. Моминското й име е Галушка, все още носи фамилията на втория си съпруг Киперман, а Брежнева е артистичният й псевдоним. Тя е певица , актриса, телевизионна водеща, бивш член на поп групата "ВИА Гра" (2003—2007). Посланик на добра воля към ООН по въпросите на СПИН.

Баща й Виктор е работил в Приднепровския химически завод. Майката Тамара завършва медицинско училище, но също изкарва прехраната си в завода. След като се замогва, певицата им купува апартамент в Бориспол, недалеч от Киев. Вера има три сестри: Галина е по-голяма от нея, а близначките Анастасия и Виктория са най-малки.

Като ученичка се пали по спорта, тренира хандбал, баскетбол, карате и художествена гимнастика. Мечтае да следва в юридическия факултет, но след като завършва средното си образование, записва икономика на транспорта в Днепропетровския институт. 

Първородната й дъщеря Соня е от Виталий Войченко, с когото живее няколко години на семейни начала. През ноември 2006 г. Вера се омъжва за украинския бизнесмен Михаил Киперман и взима неговата фамилия. Три години по-късно се ражда втората й дъщеря Сара. През октомври 2012-а с Михаил се развеждат. Малко след това медиите й приписват любовен романс с режисьора Марюс Вайсберг, но тя категорично отрича.

Миналия октомври се жени тайно за Константин Меладзе. Сватбата е в Италия и присъстват само най-близките й. Според руските медии двамата са имали връзка повече от 10 години, която са крили от семействата си.