От 2 месеца столичният кв. "Факултета" се сдоби и с женски футболен отбор. Заради ентусиазма на малките състезателки тренировките не спират в студ и мраз. На една от тях отидоха Ива Григорова и оператора Иван Ставрев.

Десетина момичета първо се заемат с почистването на игрището, а после грабват футболните топки и започват да ритат редом с момчетата. Бате Мето тренира деца от Факултета вече над 20 години. Казва, че момичетата са по-ентусиазирани от момчетата.

"Забавно е, идват... защото няма да има лоши неща. Ще стъпим здраво, за да може да посещават повече училището. Те имат по-голямо желание, по-голям хъс. Футболът е възпитание, всеки един спорт е", обяснява треньорът Методи Асенов пред Bulgaria ON AIR.

Треньор на женския тим РОМА-М е студентката в НСА Ива Радкова. Тя се занимава с децата веднъж седмично. Отделя от времето си, защото вижда в тях състезателен дух и много хъс.

"Няма по-хубаво нещо от това, че имам възможността да ги тренирам. С тях се виждам веднъж седмично, слушат ме. Искам да идват с желание. Важното е да поддържаме физическата им култура на ниво", казва тя.

А кой футболист харесват момичетата? "Кристиано Роналдо, щото е много готин", обяснява Мария. 

И преди да завали дъжд от голове във Факултета си пожелават футболни успехи и  Весела Коледа и Честита нова година!

Вижте ТУК видео от женския футболен отбор