Галерия

На пистата в Сен Мориц по време на световното първенство по ски германската слаломистка Кристина Гайгер по-скоро е в списъка на аутсайдерките. Вероятно затова амбициозната състезателка реши да се окъпе в слава по малко по-нетрадиционен начин – като направи съблазнителна фотосесия за списание „Плейбой“.

Редакторите на „Мъжката Библия“ всъщност ухажват привлекателната спортистка отдавна. Още преди три години те й предложили да се съблече пред обектива, но след известен размисъл тя отказала. Сега обаче, точно в навечерието на шампионата на планетата, германската националка реши, че може да загърби пуританските предразсъдъци. Чаровната състезателка направи това в известния уелнес и спа център в Бад Хофгащайн. „В началото се почувствах малко неловко, защото имах по себе си твърде малко бельо, което на всичко отгоре не беше на мястото си“, разказва Кристина за преживяванията си.

27-годишната брюнетка се числи към втората дивизия на ски елита. Благодарение на осмото си място в слалома за Световната купа във Флахау, тя успя да спечели виза за световното. „За съжаление в миналото претърпях операция на коляното и болките мe преследват постоянно, казва тя, цитирана от "Монирот". - Затова не мога да тренирам като останалите момичета. По време на състезанията успявам някак да се изолирам от страданието, но очевидно това не е достатъчно.“

Най-големият успех на Кристина е световната титла за девойки, благодарение на която спечелва правото за участие на олимпиадата във Ванкувър през 2010 година. За слалома на световното първенство, който ще е другата неделя, тя си е поставила целта да влезе в първата десетка на класирането. Освен това тя се радва на компанията на норвежеца Аксел Лунд Свиндал.

„Той е много успешен състезател, невероятно симпатичен и хубав мъж, казва Кристина, която е висок 170 см, тежи 66 кг. И е кадрови военен. - Мъжът, който би ми харесал, трябва да е спортен тип. Много е приятно, когато можеш да тренираш заедно с партньора си или просто да се разходите заедно в планината. Той трябва да е честен и да има чувство за хумор. Искам да мога да се смея с него...“