Бившият национал Благой Георгиев, популярен още като Благо Джизъса и Колизеума, се разкая за твърде многото татуировки, които си е направил, пише offNews.

"В правенето им няма никаква логика. Ако можех да се върна назад с 20 години, когато бях едно 15-годишно момче, никога не бих си направил татуировка. Това е греховно дело и сега го разбирам. Тялото е дадено на човека от Бога чисто и така трябва да си остане. Рисунките върху него са мръсотия", казва Джизъса, който в момента играе в руския Оренбург.

Той споделя още, че е търсил консултация как да махне татусите от себе си, но след като е разбрал, че ще му останат белези, е решил да ги запази като свидетелство на младежката си глупост.

Думите на Джизъса идват само ден след признанието на друг бивш национал - Валери Божинов, че кариерата му е била стигнала дъното си преди да премине в Партизан. Двамата са приятели и минават за едни от най-големите футболни ексцентрици у нас. В поредицата си забавни видеа Божинов нарече Георгиев "иконата", а той му отвърна с "менте сръбско".

Георгиев е силно религиозен и е изградил няколко параклиса в двора си в Горна баня, а при всяка възможност посещава църква или манастир. "Когато се прибирам в България винаги ходя или в Кокалянския, или в Рилския манистир. Това не е просто очистване, а и общуване с прекрасни хора - владици, патриарха. Изповядвам се, взимам причастие. Живея в манастира като всички останали. Аз съм много грешен човек".

"Мнозина се шегуват - за всяка грешка има прошка. И аз така се успокоявах навремето. Но ако след причастието излезеш от манастира и повториш същата грешка - това е двоен грях. Старая се да не повтарям грешките си", обещава Георгиев.