В четвъртък ще бъде отворен новия стадион на Ювентус - "Ювентус стейдиъм". Събитието ще бъде почетено с мач между Старата госпожа и най-стария клуб в света - Нотс Каунти. Бианконерите платиха 120 млн. евро, за построяването на съоръжението. То ще е с капацитет 40 200 места, 20 бара, 8 рестоанта и 34 000 квадратни мета офис площи.

За капитана на Ювентус Алесандро Дел Пиеро това ще е четвърти стадион, на който ще играе откакто е в Юве. Той печели скудетото за юноши през 1993/94, като играе 2 мача на "Стадио Комунале", в които взима една победа и вкарва 1 гол. В периода 1993-2006 г. Алекс се изявява на "Деле Алпи". Там записва 241 мача, взима 170 победи и вкарва 119 гола. Третото съоръжение е "Олимпико" (реконстуиания Комунале), дом на Юве в последните 5 години. Там изиграва 104 мача, вкарва 57 гола и печели 57 победи.

"Като се замисля откакто съм в Торино съм сменил толкова къщи, колкото и стадиони - по четири. Много съм щастлив, че дойде деня, в който ще играем на новия стадион. На "Деле Алпи" беше стахотно, но се зарадвах, когато реконстуираха Комунале в "Олимпико". Сега се надявам, че в новия ни дом ще се заороди специално отношение между нас и публиката. Тя винаги ни е помагала много. Хората на трибуните наистина са били 12-ия ни човек на терена".

"Надявам се също както Деле Алпи, новия стадион да бъде пропит с атмосферата на триумфите. Сигурен съм, че ще печелим много и на 4-ия стадион, на който ще играя".