Бранителят на френския шампион Лил Орелиен Шеджу е желан от Ювентус, пише вестник "Л'Екип". Камерунецът е поредният защитник, за когото медиите спекулират, че може да попадне на стадион "Ювентус Арена".

До момента слуховете пращат в Торино някой измежду бразилците Родолфо (Сао Пауло), Алекс (Челси) и Жуан (Рома), португалците Бруно Алвеш (Зенит) и Рикардо Карвальо (Реал Мадрид), англичанина Гари Кейхил (Болтън).

Според електронното издание "Калчомеркато" всичко това потвърждава тезата, че мениджърът на "Старата госпожа" Антонио Конте възнамерява да си осигури услугите на нов централен бранител през януари, като в същото време остави Джорджо Киелини като вариант отляво на защитата.

В последните мачове на "бианконерите" 27-годишният италиански национал играе като ляв бек, тъй като Паоло Де Челие се възстановяваше от контузия.

Киелини, който се е състезавал на този пост в началото на своята кариера, се представи много добре. Дори селекционерът на "скуадра адзура" Чезаре Прандели копира тактическото решение на Конте в националния отбор.

Освен за краткосрочното бъдеще на тима ръководството на Ювентус очевидно мисли и в дългосрочен план. Представители на торинския гранд са в Словакия, където наблюдават изявите на 15-годишния централен защитник Атила Варга.

Тийнейджърът е състезател на втородивизионния словашки ФК Земплин Михаловце, а италиански специалисти вече сравняват Варга с легендарния Пиетро Виерховод.