Нападателят на Ювентус Мирко Вучинич заяви, че отборът е гладен за успехи и иска да отмъсти на Наполи заради финала за Купата на Италия. На 20-ти май в Рим неаполитанците победиха торинския гранд с 2:0 и взеха трофея, но тази събота "бианконерите" имат шанс за реванш.

На Националния стадион в Пекин италианските шампиони се изправят срещу възпитаниците на Валтер Мадзари в двубой, който ще определи новия носител на Суперкупата на Италия. Миналата година Милан надви Интер с 2:1 и взе отличието.

Мениджърът на "Старата госпожа" Антонио Конте обаче почти сигурно няма да заеме своето мястото на скамейката. Наставникът е заплашен от сериозно наказание (10 месеца според медите на Апенините), тъй като името му беше замесено в скандала с уговорените мачове, поразил италианския футбол.

"Евентуалния успех искаме да посветим на Конте. Треньорът ни е спокоен и поведението му не се е променило: той стои близо до тима и е фокусиран върху предстоящия мач", каза Вучинич, цитиран от сайта "Футбол Италия".

"Що се отнася до мен, аз съм в добра форма, през последната седмица треньорите ме караха да тичам като луд. Разбирам се добре с Алесандро Матри и Себастиан Джовинко. Все пак през изминалата кампания играх заедно с Матри, а с Джовинко също нямам проблеми, той е много техничен и ми напомня за Алесандро Дел Пиеро. Алекс, разбира се, е уникален, незаменим футболист, но Джовинко много прилича на него", допълни черногорецът.