Вратарят на Фиорентина Емилиано Вивиано обеща, че ще изведе съотборниците си на вечеря, ако "виолетовите" успеят да победят Ювентус във вторнишкото дерби от петия кръг на Серия А.

"Опитвам се да подходя към тази среща като към всички останали, но всички фенове на Фиорентина, с които се засичам, ме убеждават, че мачът с Ювентус е по-специален, и аз знам, че те са прави", заяви 26-годишният страж пред елекронното издание "Ла Национе".

"Бях тръгнал на път за тренировка, когато срещнах двама възрастни тифози на около седемдесет години и те ме помолиха настойчиво да победим Ювентус. Ако успеем, ще изведа съотборниците си на вечеря и ще платя сметката", допълни Вивиано.

"Срещу Юве няма да ни бъде лесно. Ще трябва да издържим на високото темпо на своя противник и да отбележим гол. Ще се постараем да се представим добре, въпреки че срещу нас излиза най-силният отбор в първенството", каза още вратарят.

Изглежда, че Вивиано е умерен оптимист, но за разлика от някои свои съотборници, той не участва в двубоя между "виолетовите" и "бианконерите" през втората половина на изминалия сезон. Тогава публиката на стадион "Артемио Франки" стана свидетел на срамна загуба за Фиорентина с 0:5.