Бившият футболист на Милан Звонимир Бобан е на мнение, че полузащитникът на Ювентус Андреа Пирло трябва да сложи край на кариерата си в националния отбор на Италия, за да поддържа високо ниво в края на кариерата си.

От началото на кампанията Пирло не играе на обичайно високото ниво, което показваше през миналия сезон в Серия "А," както на Евро 2012 с фланелката на "Скуадра адзура".

"Считам, че вече е време Пирло да се откаже от националния отбор на Италия", отсече Бобан, цитиран от "Скай Спорт".

"Той вече не показва същата брилянтност, която демонстрираше миналия сезон и аз смятам, че това се дължи на многобройните му ангажименти. Той нямаше достатъчно голяма почивка през лятото", допълни хърватинът, който обърна внимание и на трансферната цел на Ювентус Стеван Йоветич.

"Той е отличен футболист и без съмнение щеше да се справи добре в Ювентус, ако беше преминал при торинци. Но все пак съм на мнение, че Йоветич не е чак толкова добър, че да бъде описван като играч от световна класа", завърши изказването си Бобан.

От началото на сезона Йоветич има четири гола в пет мача, но снощи не успя да намери целта в домакинския мач на Фиорентина срещу Ювентус.