18-годишният бразилски бранител Матеус Маседо Дориа е подписал договор с шампиона на Италия Ювентус, съобщава Скай Спорт Италия. Според информациите в медиите на Апенините вече бившият клуб на защитника Ботафого ще получи 4,2 милиона евро по трансфера.

Скаутите на "Старата госпожа" наблюдаваха тийнейджъра през последните няколко месеца и той очевидно ги е впечатлил с изявите си. Въпреки че е едва на 18 години, Дориа записа двадесет шампионатни срещи през изминалия сезон в бразилската Серия А, като отбеляза едно попадение и осъществи една асистенция.

Той може да играе както в центъра на отбраната, така и по левия фланг. Заради ръста му от 188 сантиметра високите топки по всяка вероятност не са проблем за този състезател.

Макар че качествата на младия футболист изглеждат безспорни, той едва ли ще се присъедини към състава на Антонио Конте веднага. Италианските журналисти твърдят, че Дориа ще бъде даден под наем на някой по-скромен клуб. Другата възможност за бразилеца е да остане в родината си и да се състезава за Ботафого до лятото на 2013-та година.