Президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете не скри, че през целия си живот е фен на Ювентус. След като адзурите се класираха на Мондиал 2014, Абете даде огромно интервю пред "Тутоспорт". В него говори и за броя на титлите на Старата госпожа, както и за своите футболни предпочитания.

"Аз съм ювентинец. Цял живот съм подкрепял Ювентус и това не е тайна. Не съм го крил никога. Когато ме интервюираха за откриването на новия стадион казах, че най-вероятно съм гледал повече финали в Шампионската лига на Ювентус от всеки друг там. Само на един не съм бил", заяви Абете.

"Бях през 1985 г. на Хейзъл, бях и две години преди това в Атина. Тогава нямах пост във федерацията. Бях обикновен тифоз. Започнах във федерацията през 1988. Никога не съм спирал да подкрепям черно-бялата идея".

Абете говори и за броя на титлите на Ювентус. Тифозите ги броят 31, като в тях включват и отнетите след скандала Калчополи.

"Има две опции. Едната е да броиш със сърцето си, а другата е официалната версия. Аз като шеф на футболната федерация, трябва да зачитам официалната. Но феновете могат спокойно да броят 31 титли. Никой не може да ги спре. Както и Торино може да си смята, че има 8 титли (едната е отнета през 1927 г).