Треньорът на Ювентус Антонио Конте не пропусна да жегне леко Интер преди дербито на Италия утре вечер. Шампионът на Италия от последните две години гостува на "Сан Сиро", срещу обновения тим на нерадзурите.

"За Интер това е фундаментален мач, най-вече относно самочувствието. Същият, какъвто беше мача с Милан за нас през миналата година. Онзи мач тогава ни даде психологическо предимство и осъзнахме, че можем да се борим на най-високо ниво. Затова тази среща е много по-важна за Интер и трябва да внимаваме", заяви Конте на пресконференцията преди мача.

"Интер иска да се бори на върха и това е добър шанс за тях да получат самочувствие. Но иначе мача носи само 3 точки. Да не забравяме, че след тази среща се изправяме срещу Верона и ако загубим от тях, дори и да сме спечелили тук няма да означава нищо".

Конте потърси аналогия между настоящия Интер на Мадзари и неговия Ювентус отпреди две години.

"Преди 2 години всички казваха, че сме направили грешни трансфери, че сме най-много за шесто място, но станахме шампиони. Надявам се, че тази година няма да се получи същото с Интер, който е способен да направи отличен сезон. Зависи от тях и от способността да се справят с различни ситуации".

"Интер има отличен отбор и един великолепен треньор като Мадзари, който вече е доказал своите качества. Капацитетът на един добър треньор се измерва с израстването, което показва неговия отбор. Мадзари направи това в Наполи, като накара Хамшик, Лавеци и Кавани да играят отличен футбол. Що се отнася до треньора, Интер е в едни от най-добрите ръце".