Треньорът на Ювентус Антонио Конте отхвърли обвиненията, че тимът му е спечелил победата срещу Торино благодарение на съдийска подкрепа.

"Бианконерите" спечелиха градското дерби с 1:0 след гол на Пол Погба, който обаче падна след като преди това Карлос Тевес бе в засада.

Конте обаче обърна внимание на това, че и Торино е получил съдийско рамо по-рано в мача и това доказва, че става дума просто за грешки на рефера.

"Казаха ми, че при гола Тевес е бил в засада. Но преди това той рискува глезена си при влизането на Имобиле", заяви Конте след мача.

"Той получи сериозна рана в глезена и кой знае как щяха да се развият нещата, ако Торино беше останал с 10 души. Имобиле трябваше да бъде изгонен".

"Случва се съдиите да грешат и е неизбежно да се получават спорни моменти. Но отборът игра добре и имахме пълно превъзходство".

"Имаше само един отбор, който преследваше победата и това бе Ювентус. Торино стоеше отзад и чакаше, дори и след като получиха гола. Първенството е трудно и съперниците ни променят изцяло поведението си, за да ни ограничат нас, вместо да играят своя футбол".

"Бяхме прекалено внимателни и не позволихме на Торино да направи нищо, въпреки отличните им играчи за контраатаки. В сравнение с предишните мачове върнахме защитата от трима души, която работеше толкова добре за нас през миналия сезон".

Същевременно Конте коментира и това, че е дал почивка на Андреа Пирло преди мача от Шампионската Лига срещу Галатасарай.

"Пирло е уникален, така че без него губим малко качество и печелим малко физическа мощ. Трябва да въртя състава с толкова много мачове, но имам вяра в отбора".