Ювентус записа една от най-срамните си загуби в последните години. Бианконерите паднаха 2:4 от Фиорентина във Флоренция, въпреки че водеха с 2:0. Съперникът вкара 4 гола за 14 минути и едва за втори път през този век Юве падна в Серия А, в мач, в който води с 2 гола. Предишният подобен случай бе през 2009 г. срещу Наполи.

Треньорът Антонио Конте не бе на себе си. Кадрите на физиономията му в края на мача обиколиха интернет пространството, като разочарованието и сълзите се виждаха в очите му.

"Мачът беше приключил, водихме с 2:0 и доминирахме на терена. А после стана нещо необяснимо. Загубихме мач, в който доминирахме през цялото време", ядосваше се Конте.

"За 10 минути провалихме целия мач, като допуснахме странни голове. Да се надяваме, че това ще ни послужи като обеца на ухото и ще използваме този опит, за да се поучим. Бяха 10 адски минути", допълни треньорът на Юве.

"През миналата година имахме много повече трудности тук и завършихме наравно. Сега до 70-ата минута нямаше мач, защото доминирахме, но загубихме. Това е футбола, нищо не е сигурно никога".

Мнозина смятат, че Ювентус просто е мислел вече за мача с Реал в Шампионската лига и затова не е успял да спечели.

"Не ми изглеждаше, че играчите мислят за мача с Реал. Не трябва да е така. Играехме важен мач срещу труден съперник и на трудно място. Не мисля, че някой е мислил за мача с Реал Мадрид".