С гол на Пол Побга Ювентус измъкна 1:0 при гостуването си на Парма в двубой от 11-ия кръг на Серия А и се приближи на 2 точки от Рома преди утрешния мач на лидера.

Торинци имаха доста затруднения, но успяха да спечелят, след като и влезлият от пейката Фабио Куалиярела помогна за попадението. С 12 точки Парма остава в средата на класирането.

Антонио Конте реши да направи тактическа промяна и започна с четирима в защита. Джовинко пък се появи на мястото на Фернандо Йоренте. Пирло също бе на пейката.

В началото една върната лошо топка назад от Огбона едва не изненада Буфон, на шампионите оцеляха.

Домакините действаха спокойно и затова добрите положения бяха рядкост. Бившият играч на Юве Амаури стреля отдалеч, но Буфон се справи без проблеми.

В 12-ата минута Гоби бе изведен отлично на фланга, но неговото подаване успоредно на голлинията не бе засечено. Старата Госпожа отговори с взаимодействие между Джовинко и Тевес, при което аржентинецът стреля от въздуха, но Миранте спаси.

Като цяло действията се развиваха равностойно. В средата на полувремето Видал стреля от дистанция, но Миранте се справи. В 35-ата минута отново той от още по-добра позиция прати топката близо до вратата.

В крайна сметка паузата дойде при 0:0, а след нея ситуацията не се промени особено, като гостите владееха повече топка, но Парма чакаше момента и опитваше да атакува на контри.

В 52-ата минута и двата тима имаха шанс. Първо Джовинко стреля право в Миранте, а след това Биабиани стигна до аутлинията и върна към Амаури, чийто опит не бе точен.

Двубоят се развиваше добре за Парма, тъй като торинци определено имаха проблеми в организирането на опасни атаки. Конте пусна и Андреа Пирло в търсене на пробива.

В 70-ата минута Тевес пропусна отлична възможност. Падоин проби отдясно и подаде в наказателното поле към аржентинеца, който бе на границата на вратарското поле. Той засече добре, но Миранте направи много добро спасяване.

Петнайсетина минути преди края на терена се появиха Йоренте и възстановения след контузия Куалиярела и това се оказа решаващо. Секунди след появата си в игра Куалиярела стреля отлично от около 20 метра, топката се отби от напречната греда, но Погба реагира най-бързо и след добавка я прати в левия ъгъл, за да вкара така важния гол в 77-ата минута.

До края Парма опита да изравни, но не успя. При едно положение Касано копна топката зад отбраната на Юве, но Буфон внимаваше и изпревари Амаури, а изпълнените от домакините корнери в добавеното време, също не донесоха успех на състава.

Парма – Ювентус    0:1
0:1    Погба    77
Парма: Миранте, Касани, Лукарели, Мендес (69 Фелипе), Биабиани, Гаргано (82 Сансоне), Маркиони (87 Оби), Пароло, Гоби, Амаури, Касано
Ювентус: Буфон, Бардзали, Огбона, Киелини, Падоин, Видал, Погба, Маркизио (62 Пирло), Асамоа, Тевес (76 Куалиярела), Джовинко (75 Йоренте)